keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Inspiroitumista ja Toronto Argonauts. Ja vähän juhlimista.

Perjantain Active Ageing conference

Perjantain 1.11. seminaari oli parasta ikinä. Fieldhouseen oli koottu seminaarialue ja puolet juoksuradasta oli messualuetta. Aamupäivällä meillä oli kolme eri puhujaa (ja nyt pitää kaivaa muistiinpanot esille, sillä tuli oikein kirjoitettua muistiinpanoja!)

Sain ihkaoman kansion.

Porukkaa olisi mahtunut enemmänkin.. 
Ja selkeästi tää ei ollut ihan niin paljon kaikkien cup of tea mitä mun.

Ensimmäinen puhuja oli pitkän linjan liikuntatapahtumien järjestäjä, toinen Variety Villagen uimarityttö, joka tähtää 2016 Paralympialaisiin ja kolmas oli pyörätuolitennisammattilainen. Kaikki puhujat olivat järisyttävän hyviä. Tunsin olevani niin inspiroitunut koko tunnelmasta, että melkein pillahdin itkuun. Heh.  

Messualue oli täynnä erilaisia näytteilleasettajia liittyen soveltavaan liikuntaan. 

Kanadan paralympiakomitea

Apuvälineitä ja erilaisia soveltavan liikunnan välineitä

Kelkkakiekko

Kuntoiluvälineitä kaikille...

...ominaisuuksista riippumatta!

Nyt sain tietooni ajankohdan, milloin mun pitää tänne päästä seuraavan kerran viimeistään...
2015 PanAm Games!

Ihana westiepoika!

Messualueella vieraili päivän aikana 9 eri terapiakoiraa.

Iltapäivä oli omistettu aktiviteeteille. Meidät jaettiin ryhmiin kansion tarran värin perusteella ja saman ryhmän mukana oli tarkoitus kiertää erilaiset toimintapisteet. Toimintapisteitä olivat: Pyörätuolikoripallo, istumalentopallo, kelkkakiekko, sisäcurling, Boccia, Sokeana juokseminen ja sokean avustaminen juoksussa, pyörätuolitanssi ja herättely siihen, millaisia asioita voi käyttää apuna, kun ohjaa ryhmää, jossa on esimerkiksi erilaisia tarkkaavaisuus- ja ymmärryshäiriöitä.

Pyörätuolitanssi

Istumalentopallo

Pääsin hiplaamaan paralympiamitalia!

Pienryhmäharjoittelua integroiden erityistarpeita vaativia henkilöitä.

Ja tässä esimerkki ominaisuudesta, joka opetettavalla henkilöllä on.

Sokeajuoksua! Tää oli ihan huippua!

Boccia

Curling
(Ohjaajat oli maajoukkuelaisia...)

Kelkkakiekkoa

Iloisia kiekkoilijoita

Aivan mahtava päivä siis kaiken kaikkiaan!

Kävin Ericin kanssa syömässä töiden jälkeen metroaseman lähellä olevassa burgermestassa, joka on perheen omistama ja kaikki tehdään itse.

Burger-perjantai!

Koko perhe duunissa.

"We are not fast food, we are fresh food"

Sieltä sai sitten Subway-maisesti valita, mitkä täytteet halusi hamppariinsa.

Kaikki mausteet kiitos. Miten hitossa tällainen syödään??'
Kun se on tuplaten oman suun korkuinen :D

GO ARGOS!

Ilta kruunaantui Toronto Argonautsien Kanadafutispeliin. Siellä oli niin mahtava tunnelma, että huhhuh! Tosin totesin taas jälleen kerran, että olisi sitä tietysti voinut tutustua pelin sääntöihin ennen kuin menee katsomaan... Hahah! No, olihan se viihdyttävää siitä huolimatta. Ja nillä oli kyllä upeet cheerleaderitkin. Mun suosikkeja tähän mennessä nähdyistä. Niillä oli oikein kunnon tanssishowt. Täällä on selkeästi panostettu jokaisessa urheilumatsissa lajista riippumatta yleisön viihdyttämiseen; kaikenlaisia palkintoja jaetaan sponsorien toimesta, erilaisia videopätkiä yms. yleisön huudatusta, väliajalla isompia esityksiä: laulua, tanssia, cheerleadereita jne. 

Rogers Centre

Mä ja Anna pelitunnelmissa


Toivon, että joskus vielä pääsen katsomaan peliä!

Sitten lauantaihin...

Lauantain nautiskeluvapaa, tavoite: joraamaan olisi päästävä :)

Lauantaina nukuttiin piiiiiitkään. Ihanaa. Mulla kun tunnetusti noi unenlahjat vaihtelee ihan omien meininkiensä mukaisesti, niin nyt sain ainakin vihdoin nukutuksi!

Lauantailook


Päädyttiin myöhäiselle brunssille Annan kanssa italialaiseen ravintolaan. Ravintolan nimi oli Bocca ja me todettiin yhdessä, että siellä kyllä on kaikki palikat kohdallaan: Hyvä tunnelmallinen musiikki, paljon käytetty energiaa sisustukseen, joka oli todella lämmin. Palvelu kohteliasta ja luontevaa, ei yhtään sellaista feikkiä, mitä esim. sporttibaareissa täällä on (joissa tytöt on paljastavissa vaatteissa, eikä mitään hajua tarjoilemisesta....) ja ruoka oli todella herkullista!




Päivän keitto: tomaatti-vuohenjuusto, nam!

Kanasalaatti ja vuohenjuusto-porthobello



Täydellä vatsalla oli mukava jatkaa ensin kahvinhakureissulle ja siitä krepsutella Chinatownia kohti. Tarkoitus oli mennä etsimään meille uusia matkalaukkuja, mutta ei me ikinä päästy sinne saakka ja kierreltiin eri liikkeissä. Löysin itselleni vihdoin ihanan Parka-mallisen takin, johon oli varaa :) Täällä on meinaan ollut älyttömän kylmää toisina päivinä.

Katubändi, jolla todella oli asennetta tohon hommaan!

Yhdessä rakkaudella valmistetun päivällisen jälkeen alkoi ihmettely minne mennä. Me ollaan yritetty mennä aina joka kerta ulos eri paikkaan tai paikkoihin, sillä täällä ravintoloita, pubeja ja klubeja on todella paljon! Olisi ehkä mielenkiintoista saada tietää täällä yrittäjyydestä, ei varmaan ihan niin kallista, mitä kotona Suomessa...

Lilat luomessa ja baanalle!

Anna ja Turkki

Korkkareissa ulos! Huhhuh, jo on aikoihin eletty...

Barhoppingin yhteydessä löydettiin huikee housebändi

Hihitystä.

Noniin, tää on taas kaksi kilometriä pitkä, joten hyvä jättää tähän ja painaa pää tyynyyn! Huomiselle hyvä yritys nousta aikaisemmin aamulla, melatoniinit jo huivissa, joten adjöö ystävät! Saa laittaa kuulumisia ja kalenteritilauksia tulemaan...

<3:tuulia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti