tiistai 19. marraskuuta 2013

Ja niin alkoi marraskuu.

Sunnuntai 3.11. the lazyday

En ole ikinä nähnyt kenenkään näkevän niin paljon vaivaa jouluvalojen pykäämiseen, mitä täällä on tapana. Tokihan määrätkin on ihan hulluja näin suomalaiseen näkökulmaan! Mutta siis Lindsayn ystävä oli suunnittelemassa jouluvalaistuksia pihalla Lindsayn pojan ja jonkun toisen miehen kanssa. Siis kolme ihmistä ihmettelemässä ja kokeilemassa, miten ne olisi parasta laittaa tänä vuonna. Eikä niitä sitten lopulta edes sinä päivänä kyhätty ylös, vaan ne laitetaan joku toinen päivä. Huhhuh, sanon mä!

3.11. on ihan hyvä jo suunnitella jouluvalaistus...

Päivän suunnistustehtävä toteutui, kun suunnistin The Humber Bayhin. Se on siis puistoalue, josta näkee koko kaupungin upea silhuetin. 

Varokaa kojootteja?


Kerrassaan upeeta!

Eipä noi mun ottamat kamerakännykän kuvat nyt selkeesti oo samaa luokkaa mitä netistä löytää, mutta mulle tosta paikasta tuli ehdottomasti yksi Toronton lempipaikoista. Päästäkseni sinne ja sieltä takaisin (vaikka se on varmaan noin 10km keskustasta), matka kesti suuntaansa joku tunnin verran. Niin järkyttäviä ruuhkia täällä on. Täällä ei ole todellakaan ihmismäärään suhteutettuna riittävän paljon esim. kaistoja ja edelleenkin on usea katu kiinni erilaisten tietöiden vuoksi.

Maanantai

Maanantai oli töissä mukavan rento ja koska mulla ei tietenkään ollut laiskasunnuntain jäljiltä eväitä duunissa, päätin kokeilla Eggsmart -nimistä paikkaa. Siis sieltä saa aamiaista koko päivän :) Aamiainen on kyllä päivän paras ruoka, niin miksei?!



Pöytä täynnä erilaisia marmeladeja ja tietysti maapähkinävoita.

Kevyt lounas ;)

Päivätoimitaryhmien LINKS ja Milestones kanssa suunnitellaan tällä hetkellä Talent Showta maanantaisin. Tarkoitus on kutsua yleisöä paikalle ja jokainen pääsee esittämään omaa talenttiaan. Mä ehdotin, että voisin suunnitella Showlle aloitusnumeron, yhteistanssin. Saisinpa sitten edes yhden rästitehtävän tehtyä tänä aikana... ;) Saa nyt nähdä miten sen kanssa käy, täällä kun touhu ei aina ihan tapahdu kuin Strömsössä.

LINKSin jäsenellä Victorialla oli synttärit, joten vaihteeksi oli herkkuja töissä. Kaikille jaettiin Cup-caket, mä tosin olin päättänyt, että nyt loppuu arkiherkuttelu, joten tyydyin vaan avustamaan muffinssivuoan pois ottamisessa.

CardioKidseille ohjasin Seuraa johtajaa-leikkiä alkulämmittelyksi. Sehän nyt toimii poikkeuksetta aina lasten kanssa. Lapset on niin innoissaan siitä, että ohjaan niille suomalaisia leikkejä ja pelejä. Joka viikko ne kysyy, että ohjaanko taas jotain suomalaista :)

Illan Sport & Social ryhmän kanssa oli tarkoitus pelata kiekkoa. Vartin jälkeen todettiin Alexandran kanssa, että jäsenet olivat selkeästi väsyneitä tänään ja päätettiin mennä Multisensoryroomiin.



Tiistai

Tiistaina ja keskiviikkona meillä oli jälleen kouluryhmä tutustumassa. Tällä kertaa poikakoulun opiskelijoita highschoolista. Sama ryhmä tuli molempina päivänä ja tarkoitus oli päästä tuntumaan pyörätuolin kanssa ja pelata korista. Suurin osa pojista oli aika liikunnallisia, joten tällä ryhmällä se alkoi jopa näyttää pyörätuolikorikselta! Oon tosi onnellinen, että mulla on mahdollisuus osallistua näiden kouluryhmien ohjaamiseen. Ne kun on kaikki niin erilaisia ja opettajat tietysti myös. On mielenkiintoista seurata sivusta ryhmädynaamisia asioita ja miten opettaja ottaa ryhmää haltuunsa.


Tiistaina mun päivä huipentui, kun Milestonesin yksi pojista oli tehnyt mulle rannekorun. Sanoi vaan, että tää on sulle, tässä on Suomen värit. :) Wau! Miten pienellä asialla voi saada ihmiselle niin upean olon!

Keskiviikko

Keskiviikkona Afterschool Programin uinnissa tapasin uuden lapsen: Alexanderin. Hän on 7-vuotias poika ja todella valloittava persoona. Kysyi multa uima-altaassa, että mennäänkö naimisiin :D hih.

Afterschool Programin uinnin jälkeen oon nyt muutamana kertana jäänyt Josephin avuksi altaalle autistipoikien uimaopeksi. Tänään harjoiteltiin ekaa kertaa rintauinnin käsivetoa. Tämä ryhmä harjoittelee yhdessä aina puoli tuntia kerrallaa vedessä ja lähes kaikki tarvitsevat edes jonkin verran apua, oli kyse sitten ohjeiden ymmärtämisessä, liikkeiden avustamisessa tai keskittymisessä. Opettaminen on siis erittäin intensiivistä. Välillä tuntuu, että osa tunneista talossa ylipäänsä on hieman hosumista. Tässä tapauksessa en esimerkiksi tiedä, että miksi pitäisi opettaa rintauinnin käsivetoa, jos edes krooliuinti ja selkäkrooli ei onnistu ilman apua. Mun pitää varmaan yrittää hienovaraisesti kysellä, että miksi asiat tehdään niin kuin ne tehdään... :) Treenin jälkeen Joseph sanoi, että ne on menossa poikien kanssa porukalle puntille treenaamaan illalla, jos haluun liittyä seuraan. Olipas kiva saada treenikutsu!

Altaan jälkeen palasin jälleen Afterschoolin pariin, sillä keskiviikon Wicked Wednesdayssa tarvitaan mun apua. Emily tai Jackson yleensä kokkaavat ryhmäläisille jotain ja sen lisäksi meitä on muutama apuri, jotka keksii jotain rauhallista aktiviteettia sinä aikana ja sitten vielä syömisen jälkeen, ennen kuin vanhemmat saapuvat paikalle. Tänään luin Alexanderille kirjaa. Oli aika hauskaa lukea englanniksi kirjaa ja yrittää tehdä siitä omasta lukemisestaan eläväistä. Taas englanninkielen tunti mulle ;) Ruoan valmistettua syötin Alexin. En tiedä mahtoiko olla jopa ensimmäinen kerta kun syötin lapsen alusta loppuun asti. Se meni kuitenkin aika hienosti sen jälkeen kun tajusin, että vanha kunnon ”lentokone lentää liitää” toimii hienosti myös englanniksi...

Alexander ja hienoin naamio :)

Normaalisti keskiviikkoisin lähtisin tästä ryhmästä seitsemältä, mutta KidsFit ryhmän ohjaaja Trevor oli jättänyt pestinsä saatuaan vakipestin muualta, niin Jackson ottaa nyt ryhmän loppuvuokseksi itselleen ja se tarkoittaa käytännössä, että Afterschool Programilla on yksi henkilökunnan jäsen liian vähän viimeisen tunnin ajan. Mua pyydettiin siis tällä kertaa jäämään, jotta olisi enemmän käsiä. Vaikka mm. erityisapua ja paljon huomiota vaativan lapsen oma avustaja saapui juuri silloin paikalle. No, enpä mä siitä pahoillani ollut, sillä opuksi askarreltiin hienot naamarit kaikille!

Ton verran irtosi hymyä Pumpin jälkeen.

Onneksi olin saanut treenikutsun, sillä tässä kohtaa alkoi jo niin paljon laiskottaa, että olisi kyllä jäänyt treeni tekemättä. Menin kuitenkin salille ja tein ahkerana BodyPumpin ja tyydyin vain tällä kertaa sivusilmäilemään eli observoimaan, että millaisia treenejä ne pojat tekee. Ehkä ensi kerralla sitten hyppään niiden treenikelkkaan.

Torstai

Torstain aikataulu oli jälleen poikkeuksellinen. Shane oli pyytänyt mua avukseen kouluryhmän ohjaamiseen. Tämä highschool koululaisryhmä tuli yksityiskoulusta, jossa vanhemmat maksavat 15000$ vuodessa pelkästään siitä, että lapsi voi käydä kyseistä koulua. Meille selvisi hyvin pian, että ryhmä koostuu kahdesta erityisluokasta. Kysyin Shanelta, että eikö tällä ryhmällä ole opettajia mukana ollenkaan, olivat kuulemma pienryhmissä jo sekoitettuna. Heh. 

Aloitimme vierailun Communication-pelillä, jossa pienryhmissä valitaan aina yksi tehtävän suorittaja per ryhmä ja henkilön tulee pystyä selittämään muille miten sermin takana oleva malliasetelma on järjestetty. Jokaisella kerralla johtajalla tai ryhmällä on jokin ominaisuus, jota he eivät saa apunaan käyttää, esimerkiksi puhe, elekieli, ilman puhetta kokonaan jne. Se on todella hupaisa tehtävä ollut yleensä, mutta tällä ryhmällä selkeästi puuttuivat kommunikaatiokyvyt kokonaan. Koko homma meni huutamiseksi ja todella aggressiiviseksi. Mun oppimisen kannalta erittäin hyvä juttu, ettei kaikki vaan ole marmelaadia, mutta järkyttynyt olin silti: lapset eivät kunnioittaneet toisiaan, eivät opettajiaan, eivät meitä tai koko paikkaa, jossa olivat vierailulla. Ja mun mielestä mikä pahinta; opettajat eivät puuttuneet mihinkään. Sosiologian ja psykologian näkökulmien kautta oikeastaan erittäin mielenkiintoista seurata tuollaista ryhmää, mun temperamentille taas ei.


Onneksi sain lopettaa päiväni LINKSin kanssa uinnilla, josta tulee aina hyvä mieli. :)

Tyttöilyä ;)

<3:tuulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti