tiistai 19. marraskuuta 2013

Kirii, kirii ja vähän juhlii

Perjantai 8.11.

Perjantaina menin poikkeuksellisesti taas töihin. Shane piti luennon College-opiskelijoille motorisesta oppimisesta CP-vamman näkökulmasta. Omien kokemusten ja esimerkkien kautta kertominen teki siitä ihan älyttömän mielenkiintoisen, tokihan aihe oli mielenkiintoinen jo muutenkin. Ryhmä pääsi myös testaamaan pyörätuolikorista ja motorista uuden asian oppimista. Oli kivaa olla auttamassa, kun ryhmä oli niin messissä alusta loppuun saakka. Ryhmän lähdettyä kahdelta oli mun pakko mennä moikkaamaan Cameronia LINKS-päiväryhmään, sillä hänellä oli synttärit. Tälläkin työviikolla olisi siis syöty tähän asti kolmeen kertaan kakkua tai vastaavaa, jos olisin ottanut vastaan... Nyt oli kuitenkin selkäranka vahva. Päätin meinaan maanantaina, että arkena on pakko pitää kiinni ruokavaliosta ja treenistä, silleenhän mun arki normaalistikin pyörii ja pitää mut hyvinvoivana.

Koska pääsin niin aikaisin ja olin jo itäpuolella kaupunkia, päätin lähteä suunnistamaan kohti Scarboroughn kauppakeskusta. Tytöt multa töissä kyseli, että miks sä sinne meet, York Dale tai Eaton Center olisi parempia. Totesin, että oon niissä jo käynyt, että tokihan sitä on hyvä nähdä muitakin paikkoja nyt kun täällä on. Ja niin siinä kävi, että Scarboroughn kauppakeskus oli mun mielestä kaikkein kivoin tähän astisista! 

Sehän oli todella makee kauppakeskus!

Taisin vahingossa eksyä tänne...

En ole ennen nähnyt tällaista, mikä laitetaan 
Take Away-kupin juoma-aukkoon, jottei läiky päälle. Pieniä iloja :)

Mutta ette arvaa mitä: Kaikki kaupat on jo täyttä joulusomisteita ja Alexandra osasi kertoa, että ensi viikolla tulee joulupukkikin jo käymään. Ihan järjetöntä! Heti kun Halloween oli ohi alettiin tykittää joulua. Melkein kaksi kuukautta ennen..

Annan kanssa saunassa. IHANAA!

Iltapäivällä mentiin Annan kanssa saunaan Suomi-Kodille. Ette uskokaan miten hyvältä tuntui saunoa. Siellä me saunottiin kahden noin 90-vuotiaan rouvan kanssa. Kuultiin, miten he ovat päätyneet tänne Torontoon ja paljon muutakin. Kuulemma, että pitää sitten olla juhlimassa varovainen, kun täällä on niitä huumeita! Saunottiin varmaan puolitoista tuntia, kunnes oli pakko myöntää, että turnauskestävyys saunomiseen on huonontunut. Mäkin Annalle vihjasin, että voisin vaikka siellä Suomi-Kodilla käydä ohjaamassa jotain jumppaa tai sovellettua joogaa, kun niiden joogaohjaaja oli kuollut jokin aika sitten.

Illalla laitettiin itsemme näteiks ja kirmattiin yöelämää haistelemaan.

Kanadalaiset viinit on todella hyviä!

 Päädyttiin hupaisaan paikkaan nimeltä Crocodile Rock, tunnettu siitä, että siellä käy puumia :) haha. Ja niin siellä olikin, tosin hauskaahan se oli. Dj:kin oli vihdoin sellainen, joka soitti tanssimusiikkia, joten päästiin ottamaan lava haltuun. Valomerkkihän täällä tulee aina kahdelta, joten tuntuu että ilta loppuu aina kesken.

Haha. Kaupungin pormestarin toilailut vilahtaa milloin missäkin... 

Oli aika hienosti sisustettu baari.

Lauantai meni nätisti juhliessa ja tällä kertaa saatiin Sannakin messiin! :)

Baarimestarimme Hose.

Ja niin hän loihti meille oman erikoisdrinkkinsä.

Pikkuliekillä! :)

Maanantai

Hienointa maanantaissa täällä on se, että on kiva mennä töihin. Ei yhtään harmita. Tajusin viikonloppuna, miten kova ikävä mulla tulee Variety Villagea kun tuun takaisin Suomeen. :(
Sain idean sunnuntai-iltana, että nyt on pakko saada tää lieska leikattua, joten googlettelin kampaamokouluja puolitosissani. Tiedätte varmaan, että silloin kun se tunne tulee, että hiukset on todella peestä niin se on pelkkää badhairdayta. Aamulla vielä soitin varmuuden vuoksi, että onko todella niin, että sinne voi vaan mennä ilman ajanvarausta. Niin se oli. Helppoa kun mikä. 

Kampaamokoulu oli aika pieni eikä tilat mitään viimisintä huutoa, mutta kouluttaja (ja samalla koko paikan omistaja) oli pätevän oloinen tyyppi. Mun oma kampaaja oli huvittava vajaa 40-vuotias mies, jonka kädet tärisi niin paljon, että jännitin jo lopputulosta. Onnekseni, koska halusin taas vähän rajumman leikkauksen, piti kouluttaja koko ajan huolen sekä leikkauksen että värjäyksen aikana, että homma sujuu :)
Lopputulos oli tyydyttävä. Leikkaus, tyviväri ja sävy maksoi kaikki yhteensä 51$ eli ei juuri mitään.

Tästä lähettiin liikkeelle...

Ja se jälkeen kuva.

Siinä modattu versio seuraavana viikonloppuna ;)

Iltapäiväksi menin hyvällä mielellä ja uudella tukalla töihin. Näin Ericin, joka kertoi olleensa ystävänsä 20-vuotissynttärijuhlissa lauantaina ja sinne oli tullut kaksi jotain miestä ja ampunut synttärisankarin kuoliaaksi. Järkyttävää! Jotenkin tällaiselle Suomen lintukodosta tulevalle ajatus tuollaisesta tuntuu niin elokuvamaiselta. Itse en ole täällä joutunut kertaakaan uhkaavaan tilanteeseen. 
Täältä löytyy juttu englanniksi uutisena...


Illalla pääsin ohjaamaan CardioKids -lapsille banaaninkuorihippaa. Jännä miten näiden lasten motoriset taidot on aika alkeellisella tasolla osalla, vaikka ne käy pienestä asti erilaisissa harrastuksissa paljon. Toki leikki on lapsen työ, että en sitten tiedä miten vaikuttaa motoriseen kehitykseen täällä se, että jo 4-vuotiaina mennään kouluun. Mielenkiintoista, eikö? :)

<3:tuulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti