perjantai 13. syyskuuta 2013

Day two

Ekan päivän ajan ihmettelin vaan miten helppoa tässä ajassa on olla. Joo, kai se oli osa sitä hurmiota: huonosti nukutun yön jälkeen ei voi muuta kuin todeta, että -7 tuntia on aika paljon muutosta :)

Meitä on täällä samassa nelikerroksisessa talossa isäntäpariskunnan lisäksi kaksi koiraa ja kaksi kissaa sekä ilmeisesti bed & breakfast-meiningillä heidän ystäväpariskunta Italista, jotka tosin lähtevät lauantaina. Vuokralla täällä on mun lisäksi suomalainen Anna, joka tekee työharjoittelua täällä jo toista kuukautta ja maanantaina saapunut Annan ystävä Heli, joka on lähtenyt pitkälle maailmanympärysmatkalomalle. Aikamoinen kommuuni siis :)
Onneks on tottunut elämään muiden kanssa, niin ei oo mikään ongelma.

Aamiaiseksi valmistin lähikaupasta löytämääni luomukaurapuuroa karhunvatukoilla ja raejuustolla. Niin ja kananmunia. Koirat oli onnellisia kun ne pääsi keltuaisosingoille ;) Täällä on iso kaasuliesi, joka lämpiää tosi nopeasti. Ruoanlaiton tahti siis just mun makuun.


 

Mun mielestä mielenkiintoista on se, että myös pikkukioskin tapaisista marketeista saa kaikkea luomukamaa ja gluteenittomia tuotteita. Täällä on siis ilmeisesti tosi in syödä puhdasta ja terveellistä ruokaa. Hintataso on pikkuisen edullisempi mitä Suomessa, mutta maitotuotteet on suhteessa aika arvokkaita, varsinkin juustot. 



Toisena päivänä oli jo pakko raahautua isomminkin ostoksille, sillä vaatteet ja muut perustarvikkeet oli vähissä tai niitä ei ollut. Anna meni töihin, joten me lähdettiin Helin kanssa seikkailemaan kohti keskustaa. Ajateltiin mennä CN-toweriin, mutta koska oli niin pilvinen päivä, niin se lipunmyyjä sanoi rivien välistä, ettei kannata tänään mennä. Se maksaa kuitenkin sen $32,00 joten joo, olis ihan kiva jos sieltä sitten jotain näkyisikin.
Täällä on muuten suomalaisen näkövinkkelistä outoa se, että kaikkeen lisätään vero vasta kassalla. 


 
Oli pakko ottaa kuva tosta talosta, jossa on iso rakennustyömaa meneillään. Menisköhän Tommi ja muut piälimiähet asentaan hissejä sinne? Ihan jäätävää! Iskä olis kyllä varmaan ottanu ton työmaan, ainaki olis saanu kävellä rappusia! Täällä on itseasiassa tosi paljon rakennustyömaata todella todella korkealla. Kai se on ainoo suunta minne voi enää rakentaa.

Toi oikeanpuolinen kuva onkin siitä CN-Towerin juurelta: Baseball joukkue Toronto Blue Jaysin Rogers Centre. Täällä ollaan ilmeisesti kohtis intohimoisia faneja lajista riippumatta, sillä fanitettavia lajeja on baseballin lisäksi mm. jääkiekko, lacrosse, jenkkifutis, jalkapallo ja kaikissa toiminta on isoa!
Ehkä jotain kaupungin sporttisuudesta kertoo myös se, että jatkuvasti näkyy lenkkeilijöitä yksinään tai pienissä porukoissa hölköttelemässä.

Ytimeen päin kävellessä törmättiin Vanhaan kaupungintaloon (uusi kaupungintalon on kuulemma suomalaisen suunnittelema) ja päätettiin mennä kurkkaamaan sisälle. Siellä pääsikin turvatarkastukseen ja laukut läpivalaisuun ja selvisi, että se on Oikeustalo! Heh. Oikeudenkäyntiä ei päästy seuraamaan, eikä siellä saanut yllättäen valokuvata, mutta me nähtiin yksi kundi sellaisessa oranssissa haalarissa mitä leffoissa aina on. Siistiä. 

Matkalla löydettiin myös vahingossa Louboutinin näyttely, mutta ei raaskittu mennä katsomaan sitä ainakaan tällä kertaa. Kuvia tulossa, kun saan ton oikean kameran liitettyä koneeseen, kun matkalaukku löytyy....

Victorias Secretin myymälästä en raaskinut (VIELÄ) ostaa muuta kuin sellaisen vartalotuoksun, mutta se oli aivan ihana kauppa! Täällä ollaan ilmeisesti asiakaspalvelusta todella tarkkoja ja kassalla kysytään lähes joka paikassa, että saitko palvelua ja joka välissä kysytään, että miten menee, onko ollut mukava päivä jne. Ihmiset on todella ystävällisiä, jopa suomalaisen vinkkelistä vähän liiankin ystävällisiä :D

Jottei tää nyt veny liian pitkäksi, kerron vielä mun päivän kohokohdasta; Hihhulikauppojen äidistä: Whole Foods market. Rakastuin välittömästi. Kävelin varmaan ainakin tunnin vaan haavi auki ihmetellen ympäri kauppaa.




Whole Foods sijaitsee sellaisen "vähän paremman" kauppakeskuksen alakerrassa. Vieressä oli itse asiassa myös pikkuinen viinikauppa. Täällä kun alkoholia myydään muuallakin kuin alkossa... 
 Siis upein hevi-osasto ikinä.

Mitä noi seksimurot on? haha.



Kaikki tuoretta ja valikoima aivan jäätävä. Lähellä tuotettua, luomua jne.
Oikeanpuoleinen kuva: Eve tää on sulle. Lähetän niitä sulle jossain välissä postissa :D

Jenkeissä valmistetaan uunijuustoa tuollaisella brändillä ;)

Irtokahvipapuja. VAU!!! Saa jauhaa paikan päällä, jos haluaa. siinä yhteydessä myös kahvila.

Noniin. Nyt viettämään päivää numero kolme ;)

<3:tuulia

ps. pitäkää pliis kaikki peukkuja et mun matkalaukku löytyisi!

pps. tää kuvien asettelu on ihan arsesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti