torstai 12. syyskuuta 2013

Tampereelta on kohtalaisen pitkä matka Torontoon.

Seikkailun alkumetrit

Kaikki alkoi maanantain ja tiistain välisenä yönä klo 02:00, jolloin kello herätti neljän tunnin unilta. Tavarat olin saanut pakattua omaan tapaani hyvissä ajoin jo ennen iltakahdeksaa... Keitin automatkalle kahvia ja tein evästä, jotta Peetu jaksaisi pysyä hereillä sekä Helsinki-Vantaalle että takaisin kotiin.

Lentokentällä oltiin todella hyvissä ajoin jo ennen viittä, joten ei ollut kiire pudottaa laukkua tiskille. Peetun kanssa halattiin pitkät jäähyväiset ja sitten kirmasin odottamaan koneen lähtöä.



Helsinki - Amsterdam

Alunperinhän mun piti lentää Amsterdamin kautta yhdellä lennolla Torontoon, mutta... Helsingistä lennon piti lähteä klo 7:05, kunnes juuri ennen kiitorataa tulee kuulutus, että täytyy palata takaisin poistamaan joku epäilyttävä matkalaukku. Tuntia myöhemmin päästiin tekemään lähtöä, kun vaan ensin vielä saataisiin nousulupa. Tässä kohtaa jo arvasin, ettei olisi mitään saumaa enää jatkolennolle Amsterdamista. Amsterdamiin saavuttiin lopulta 9:25 paikallista aikaa eli lähes tuntia myöhemmin mitä sen olisi ollut tarkoitus. Lennon aikana sain onneksi hieman edes torkuttua.

Jatkolentoni olisi lähtenyt klo 9:35, joten heiluttelin Toronton koneelle mielessäni samalla, kun pääsin pyytämään uutta jatkolentoa. Jatko onnistui 15.25 Montrealiin, josta olisi sitten vielä yksi jatkolento Torontoon.

Vasemmalla: Kevyt lounas
Oikealla: Teeman mukainen kahvi



Vasemmalla: Upean upea suklaakauppa Schipholissa. 
Oikealla: Yritin soittaa Peetulle oikealla puhelimella.

Amsterdamin kentällä Schipholissa aika meni nopeasti vaikka en sen kummemmin mitään tehnytkään. Kävin syömässä ja kahvilla, luin Toronto-opustani ja latasin tietokoneen ja puhelimen akut pitkää lentoa varten. Lisäksi nautin lentokentän 2x30minuuttisesta ilmaisesta Wifistä. En löytänyt hyvää nurkkaa, missä olisin kehdannut punnertaa... ;) Hyvitykseksi sain KLM:ltä 10e ravintolakupongin, 5minuutin puhelun ja 50e alennuskupungin jotain tulevaa lentoa varten. Sen lisäksi sain economy comfort -paikan Montrealin lennolle eli enemmän jalkatilaa. Se oli mieluisa yllätys. 

Amsterdam - Montreal

Oli muuten kaikkein hienoin turvatarkastusmasiina, missä oon tähän mennessä ollut! Sellainen ihme koppi, johon astuttiin sisälle ja se skannasi ympäri. Sitten piti vielä pysähtyä sen jälkeenkin ja muija kopeloi housujen taskut.

Lennon piti lähteä klo 15.25, mutta kun koneet startattiin kaikki valot sammuivat. Sen jälkeen selviteltiin missä vika ja hetken päästä tuli kuulutus, että jokin tekninen ongelma, odotetaan insinööriä paikalle :D ei kai siinä voinut kun nauraa... Päästiin jälleen lopulta lähtemään tuntia myöhemmin. Onneksi seuraavan jatkolennon kanssa vaihtoväli oli hieman pidempi, joten joustoa koneen myöhästymisen takia oli silti. Matkustustunteja takana 12,5.

Itse lento meni hyvin. Istuin Montrealaisen Martin Tétreaultin vieressä. Hän on muusikko, joka tekee ainakin osittain musiikkinsa instrumentit itse.
http://www.youtube.com/watch?v=jXjGwbVlO9o tuosta vähän näytettä sellaisesta musiikista. Erittäin hauska tyyppi!

Ehdin mä myös käydä läpi uudet Les Mills koreografiat ja pelata Candy Crushia sekä opettaa Martinille suomea.

Montrealissa odoteltiin laskeutumisen jälkeen vielä ulkopuolista sähköä, jotta ovet saatiin auki. Olipa teknistä touhua alusta loppuun saakka. Ja hitto miten oli ihmiset hiilenä :D

Herkullinen lentsikkaruoka. Riisiä, kanaa ja viiniä.

Montreal - Toronto

Kello on tässä kohtaa paikallista aikaa 18.30, matkustustunteja takana parikymmentä. Montrealin lentokentällä mut ohjattiin suoraan paikkaan, jossa käsitellään maahanmuuttajien viisumit yms. Onneks edes siellä meni kaikki putkeen ja mun asiakaspalvelija oli todella ystävällinen. Tässä etapissa mun piti itse hakea laukku ja viedä se baggage dropiin ennen viimeistä jatkolentoa. Pikkusuunnistuksen ja kymmeneen laskemisen jälkeen löysin oikean tiskin, jolle jättää laukku. Lentoyhtiö tulevalle lennolle oli WestJet, vaikka KLM:n jatkolento se olikin minulle.

Lentohenkilökunta oli kaikkein paras tässä pikkukoneessa. Olin tosin jo niin väsynyt, etten siitä sen enempää ehtinyt nauttia. Kun lento lähti klo 20.30, uni oli jo hetkeä aiemmin saanut vallan ;) Sain jopa oman kolmen penkin penkkirivin, joten asento tuntui huomattavasti rennommalta, kun sai nostaa jalat hieman ylemmäs.
Ennen laskeutumista oli jo pilkkopimeää ja näin todella upean ukkosmyskyn kaukana. Kaupunkia kohti lähestyessä oli upeaa nähdä valaistu näkymä kaupungista: Häikäisevän kaunista!

Toronto

Lento Torontoon oli lyhyt, vain puolisentoista tuntia. Hihnalla kaikkien muiden matkalaukku tuli, paitsi minun. En tiedä miten on edes mahdollista, että se pystyi siinä kahden ja puolen tunnin aikana hukkumaan! :D
No nyt vuorokautta myöhemmin se on edelleen hukassa.
Tein laukusta ilmoituksen ja laukkuneiti totesi tiskillä, että kiitos ettet ole vihainen. Totesin vaan, että eipähän tämä taida sinun vikasi olla. Hän myös totesi, että yleensä laukut löytyvät nopeasti.

Taksi lentokentältä kämpille olisi maksanut noin 60 dollaria ja totesin sen olevan yhtien kenkien verran. Päätin ainakin alkumatkan suunnistaa julkisilla. Sainkin apua paikalliselta naiselta bussipysäkillä. Bussiin olisi tarvinut olla tasaraha (hämmentävää), joten tämä ihana nainen antoi minulle "bussikolikon". Tarjosin rahaa, mutta hän ei suostunut ottaa vastaan. Hän myös neuvoi miten jatkaa matkaa metrolla ja ohjasi ystävänsä auttamaan, jotta pääsen oikeaan paikkaan! Mieletöntä! 

Lopulta otin lähempää metroasemalta taksin kämpille ja pääsin vihdoin perille. Sain ihanan lämpimän vastaanoton Hostiltani. Pienen jutustelun jälkeen sänky todellakin jo kutsui. Kaiken kaikkiaan lähes 30 tuntia matkanneena voikin hyvillä mielin levätä ennen työharjoittelun alkua ensi maanantaina. Olipahan aloitus tälle seikkailulle, ei voi muuta sanoa!

Tällainen ihana huone mua odotti! 

Tänään keskiviikkona oli aivan mahtava päivä (vaikkei laukusta olekaan kuulunut käytännössä mitään), siitä taidan kertoa huomenna. Nyt unille.

<3: tuulia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti