perjantai 13. syyskuuta 2013

Ensimmäisten päivien Toronto-hurmio

Kaksi ensimmäistä päivää on mennyt ihan siivillä ja sellaisessa humussa.
Ihmiset huudellu mun perään kaduilla kehuen tukkaa ja verraten Pinkiin. Monet kyselee mistä oon, ilmeisesti otsassa lukee, että en oo täältä ja viimeistään aksentista on kyselty samaa ;)
Kotitalo. Olin yllättynyt siitä, miten paljon täällä on vihreetä joka paikassa. Ja naapurustot on aika rauhallisia ja hiljaisia. 

Kaupunki on aika vinkeä, kaikki elämä on pääasiassa Downtownissa, ihan ytimessä. Vähän kun siitä poikkeaa, ei oikein aina uskois olevansa miljoonakaupungissa. Oon koittanut nyt jatkuvasti vaan kävellä joka paikkaan, vaikka välimatkat ei ookaan niin lyhyitä.. Kämpiltä ytimeen on sen vähän reipas 3 kilometriä.



Eilinen aamu alkoi hostien kanssa aamiaisella. Täysjyvämuroja, jogurttia, tuoreita marjoja ja kahvia. Talon emäntä Lindsay on tarkka ruuan terveellisyydestä. Kahvi jauhetaan aina vasta kun se valmistetaan ja isäntä Meredith keittää sitä nopsakkaasti espressopannulla jokaisen kuppiin ja vaahdottaa maidon. Ei pöllömpää.. :) Tokihan ostin itselleni aamiaisvermeet, joten saa syödä mitä tykkää.



Kohti kartsaa! Onneks oli ees yhdet vaihtovaatteet käsimatkatavaroissa.. Sää oli ihan tajuttoman upee keskiviikkona; parhaimmillaan hipoi +30 astetta.

Täällä on tosi paljon oravia ja ne on ainakin Queens parkissa tosi kesyjä. Ne tosin näyttää vähän hassuilta verrattuna kotimaisiin kurreihin... :)



Nenä kartassa haahuilin ympäri keskustaa ja löysin vahingossa aukion, jossa on keskiviikkoisin aina tuoreiden tuotteiden tori! Ne kiertää kuulemma pitkin Toronton aukioita ja joka päivälle on oma aukio. Oli muuten pikkusen hyviä vihanneksia! Sain sopivasti ostettua siitä välipalan. Mahto tyypit olla ihmeissään, kun Suomineito veteli parsaa hyvällä halulla ;)


Tääl on ihan sikana hihhulikauppoja! :D Ekan päivän saldo mm. Magnesium-kalsium-yhdistelmäkapselit, Luonnollinen heraprotskujauhe (makeutettu stevialla!), nestemäinen melatoniini, luomu viherjauhe ja luomu kookosöljy. Niin ja BPA free sheikkeri.


Tennaritaivas <3
Oumaigaaad! Siiiis niin makeita tennareita on pisin kylää ja sainkin jo tietää, etttä Niken outletti on Niagaran lähellä, että sellaisella reissulla viimeistään varovasti sinne!


Istahdin keskusaukiolle, jossa oli mahdollisuus käyttää Wi-fiä ilmaiseksi. Mun viereen istui kaks meksikolaista poikaa, jotka olivat myös tekemässä työharjoittelua täällä. Ne alkoivat maalaamaan sen toisen pojan kämmentä ja tietty kysyin sit uteliaana, että mitä he tekevät. Jollain heidän ystävällään on rauhankampanja ja tokihan mun piti siihen osallistua myös.


Täällä on ihan sikana kahviloita ja muita ravintoloita ihan joka välissä. Hämmentävää, miten ne voivat kaikki kannattaa! Löysin Downtownin yliopistokampusalueelta ihan sairaan upeen luomukahvilan, jolla on oma paahtimo ja kaikki luomua. Ihan jäätävää! Iso kahvi tais olla $2,50 eli parin euron paikkeilla. että ei paha.
Saman kahvilan työntekijä kutsui mut myös perjantai-illan bileisiin, jos haluaisin tutustua tyyppeihin.

Että sellainen oli day one täällä. Aika makeeta ja mielenkiintoista.

<3:tuulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti