sunnuntai 13. lokakuuta 2013

On viikonloppu eessä taas... Nuit Blanche ja Toronto Premium Outlets!

Ei mua nyt vielä väsyttänytkään.

Kerronpa sitten samalla viime viikonlopusta. 
Erittäin hupaisa sellainen!

Halusin kruunata torstai-illan ja lähdin kävelemään läheiseen ravintolaan illalliselle.
Omnomnom! Gluteeniton pizza Magic oven -ravintolassa. (salamanvalo selkeesti pilas kuvan, mutta siellä oli niin hämärä valaistus, ettei ollut saumaa muuten...) Todella miellyttävä ravintola, joka on osa pientä ketjua. Tarjolla mm. luomua ja gluteenitonta niin ruoissa kuin juomissakin. Jälkkäreissä olisi ollut tarjolla mm. raakakakkua, mutta se jäi nyt toiseen kertaan. 

Meredithin tytär Olivia oli vierailemassa Torontossa töiden vuoksi, joten kun tulin takaisin kotiin, meillä oli älyttömän hienot keskustelut. Olivia on 37-vuotias (ei todellakaan ikinä uskoisi!) ja työskentelee yli 21-vuotiaiden autistien ym. parissa. Hänen äitinsä menehtyi 11-vuotta sitten, joten meillä löytyi paljon yhteistä... 

Perjantaina otin vaan todella iisisti ja nautiskelin vapaapäivästä. Ai että miten hienoa. Oon selkeästi oppinut myös makaamisen salat täällä! ;) Höpötin Suomeen Maijun ja Peetun kanssa, lisäksi juteltiin ekaa kertaa mummun ja pappan kanssa Skypessä! On tää teknologia vaan ihmeellistä! Mummu totes lopuksi, että oliko tää nyt sitten tässä. Naurahdin takaisin, että eiköhän sitten, jos meillä ei oo enää mitään puhuttavaa!

Illaksi mut oli kutsuttu illallistamaan isäntäperheen kanssa, mun ja Olivian lisäksi vieraana oli myös Lindsayn ja Meredithin ystäväpariskunta, jonka olen tavannut aiemminkin. Nautiskeltiin siinä sitten hyvästä ruoasta ja viinistä ja oli kyllä oikein mukavaa! Lindsay oli valmistanut kolmen ruokalajin menuun ja lopuksi oli tietysti vielä juustoja, jolloin seuraamme liittyi Meredithin poika vaimokkeineen. 

Mulle sopii tällainen perheessä asuminen kyllä hyvin, vaikka mä oonkin oikeastaan alkanut tykkäämään yksinolosta aika paljon. Silti on kiva, että on ihmisiä ympärillä.

Sitten lauantaihin!

 Oltiin sovittu Alexandran kanssa, että mennään shoppailemaan ja illalla Nuit Blancheen. Napattiin mukaan myös Alexin ystävä Molly, joka oli juuri muuttanut Ottawasta Torontoon. Pääsin ekaa kertaa täällä henkilöauton kyytiin "pidemmälle" matkalle, sillä ajeltiin sinne Toronto Premium Outleteille! Siis ei ole totta miten monta kaistaa ja tietä täällä on vierekkäin ja miten ne yhdistyy ja huhhuh! Onneksi ei tarvitse itse ajaa. Liikenne on ihan kreisiä.

Moottoritie. Miten sattuikin tähän kohtaan näin vähän muita autoja...

Kauppakeskus. Se oli siis iso alue, vähän kuin Ideapark ilman kattoa! Eli kaikki liikkeet oli vähän kuin rivitalossa ulkona. Koko systeemi oli ollut auki vasta noin kuukauden verran. 

Se odotetuin.

Ei nyt kokonaisuudessaan onneksi ihan käsistä lähtenyt. Paitsi Lindtin suklaamyymälässä! Siis ihan järkkyä! Mitä enemmän osti, sitä enemmän tuli alennusta. Sit olikin kassi täynnä suklaata. Laadukasta ja hyvää sellaista, mutta kuitenkin.. :D

Oltiin säästelty illalliseen ruokahalua ja syöty vaan ihan jotain pientä. Illalliselle haluttiin löytää joku kiva etninen ravintola. No se oli kiva ja etninen. Mutta palvelu oli todella, no ei se ollut huonoa, mutta kokematonta. Hirvee säätö laskujen kanssa. Päästiin me sieltä lopulta pihalle niin, että ehkä kaikki oli maksettu! Ruoka oli ok, mä odotin enemmän makua, mut tytöt oli tyytyväisiä.

Zangria (kyllä, Zetalla) ja mun sapuska.

Haluttiin sit jälkkäriä Alexandran kanssa puoliksi: Mangojuustokakku.. nam! Tais jättää ravintolakokemuksen sit kuitenkin plussan puolelle...
Kippis! Vasemmalla Alexandra, keskellä Molly ja mä.

Ja eikun etkoileen!
Oli sit vähän hienompi mesta, missä oltiin kotibileissä. Aivan jäätävät näkymät! Ihan ydinkeskustassa. Alhaalla oli jopa sellainen kulkua valvova vartija...

Maple Leafsin matsi oli kesken kun saavuttiin paikalle :)

Heh. tää koira oli saanut samana päivänä läpästyä testin terapiakoiraksi. Ei se oikeasti noin manaajalta näyttänyt!

Etkojen jälkeen oltiin valmiita yön taidekoitokseen. Tai niin valmiita, kun sellaiseen voi olla. Mollyn kämppis Trish liittyi meidän seuraan siellä kekkereissä ja se oli parkkeerannut auton siihen kadulle. Se oli huolimattomasti parkkeerannut auton niin, että se oli puoliksi jollain inva yms. lastauspaikalla, joten ikkunassa odotti 500$ tiketti!! Siis viidensadan! Mä olin varmaan vielä enemmän järkyttynyt kuin se. Ihan hullua!

Tietyt kadut oli siis varattu Nuit Blanche taidetapahtumalle ja ihmisiä oli ihan älyttömästi liikkeellä! Osa kaduista oli suljettu liikenteeltä ja kaikkialla näkyi vaan tilataideteoksia, performansseja yms. Alla pieniä näytteitä:

Likat meiningeissä :)

Hahaa! Jengi reivas kadulla.

Taideopiskelijoiden tilataidetta. Toi oli varmaan 30m korkeudessa.

Alex otti tilan haltuun.

Taidetta? 

Pahviputkiloita vierekkäin ja päällekkäin...

Ilmapalloperfirmanssi

Se osoittautui klovnihommaksi..

Tää oli joku syövän vastainen videoshow.

ja tässä meidän ymmärryksen taso taiteesta....

tekonurmiseinä ;)

Ja lisää ilmapallotaidetta.

Taidetta opiskelijoiden näkövinkkelistä.

Nuit Blanche mahdollisti vapaan pääsyn joihinkin museoihin. Tässä otteita Bata Shoe Museosta, jossa vierailtiin noin 3.30 aamuyöllä. Hyvin hämmentävä aika olla museossa.... ;) 

Kenkien historiaa.

Julkkisten ja urheilijoiden kenkiä. 

Lisää historiaa. Tää on Elenalle kärkkäreiden vuoksi ;)

Oikeesti oli aika mielenkiintoista. Kaikki oli lajiteltu aikakausien ja/tai uskontokuntien/maanosien yms. mukaan..

Vähän vanhempaa kenkätyyliä. 

Kenkämuseon yläkerrassa oli jälleen yksi taideteos. Huone täynnä roikkuvia valoja ja peilejä.

All about shoes.

Yks kenkäkuva vielä. Siis ei juma minkä kokoinen tennari. Ehkä jotain 60-70 välillä..... O.o

Ja sit tietty taas tuli nälkä!

Festaritunnelmaan kuuluu festariruoka. Kojuja oli paljon siellä sun täällä ja erilaisissa keskittymissä. Me päädyttiin Churroseihin.

Ne oli siis eräänlaisia makeita uppopaistettuja voitaikinatikkuja, joihin sai valita täytteen mansikkahillo, suklaa tai kinuski.

mä otin yhden kaikkia! :)
Eihän se nyt voi pahaa olla: sokeria ja voita ja hilloa tai soossia.

Ja taas tää on kilsan pitkä! Mä jotenkin kummasti aina innostun.. 
Täällähän siis julkisesti juominen on laitonta. Tosin kukaan ei tiennyt ketään, 
jota olisi sen vuoksi sakotettu. 
Piilotin mun etkopullon, kuin jenkkileffoissa konsanaan. 
Tällä kertaa se vaan oli vaatekaupan muovipussi eikä paperipussi!

Nyt ehkä jo väsyttää! Huomenna jatkamaan Kiitospäivän viikonloppua. Kerron siitä lisää myöhemmin!

Tsau!

<3:tuulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti